Olasz kormány ösztöndíjak külföldi hallgatóknak

Olasz kormány
Mesterképzés/PhD fokozat

Határidő: 2019. május 30. (éves)
Tanulmány: Olaszország
A tanfolyam 2019. április 20 -án kezdődik

Rövid leírás:

A Külügyminisztérium és a Nemzetközi Együttműködési Minisztérium (MAECI) támogatásokat kínál az Olaszországban nem tartózkodó külföldi állampolgárok és a külföldön élő olasz állampolgárok (IRE)* javára a 2019-2020-as tanévre a nemzetközi kulturális, tudományos és technológiai együttműködés, az olasz nyelv és kultúra népszerűsítése, valamint Olaszország gazdasági rendszerének támogatása a világon (a 288/55. törvény és az azt követő változtatások és kiegészítések szerint).

Ösztöndíjakat kínálnak fel tanulmányi, képzési és/vagy kutatási programok folytatására az olasz felsőoktatási intézményekben, mind állami, mind jogi szempontból.

Fogadó intézmény (ek):

Olasz felsőoktatási intézmények

Szint/terület (s) of Study:

Jogosult mesterképzés (Laurea Magistrale 2 ° ciclo), Művészeti, Zenei és Tánc Felsőoktatási Tanfolyamok (AFAM), PhD program, Kutatás tudományos felügyelet mellett (Progetti in co-tutela), valamint az olasz nyelv és kultúra kurzusok

Célcsoport:

jogosult külföldi országok diákjai

Ösztöndíj értéke/időtartama:

Tandíj
A támogatottak mentesülhetnek a beiratkozási és tandíjfizetést az egyes egyetemek politikájától függően. Mentességet nem adnak az olasz nyelv és kultúra tanfolyamokra, amelyekre felvételi díjat kell fizetni.

Egészségügyi és orvosi biztosítás
A támogatottakat a MAECI által a támogatás teljes időtartama alatt megkötött egészségügyi és orvosi/balesetbiztosítás fedezi. A biztosítási fedezet nem vonatkozik a már meglévő fizikai és kóros állapotokból származó eseményekre.

Pénzügyi támogatás
A kedvezményezettek negyedévente havi 900 eurós juttatást kapnak, amelyet olasz bankszámlájukon fizetnek ki.

Az ösztöndíj időtartama a tanfolyam típusától függően három, hat vagy kilenc hónap lehet.

Jogosultság:

Iskolai végzettség
A pályázatokat csak olyan külföldi diákok nyújthatják be, akik nem lakóhellyel rendelkeznek Olaszországban és külföldön élő olasz állampolgárok (IRE)* által, akik rendelkeznek az olasz egyetemre/intézetbe való beiratkozáshoz szükséges megfelelő tudományos képesítéssel.

Korhatárok
A mesterképzésre/művészeti, zenei és táncművészeti (AFAM) programokra/olasz nyelv és kultúrákra jelentkezőket nem szabad a felhívás határidejéig 28 évesnél idősebbek, a megújítások kizárólagos kivételével.

A PhD -programokra jelentkezők e felhívás határidejéig nem lehetnek 30 évnél idősebbek, a megújítás kizárólagos kivételével.

Akadémiai felügyelet alatt álló kutatási projektekre jelentkezők nem lehetnek 40 évnél idősebbek e felhívás határidejéig.

Nyelvtudás és jártasság
A pályázóknak igazolást kell benyújtaniuk olasz nyelvtudásukról. A minimális kötelező B2 szint a közös európai nyelvi referenciakeretben.

Az olasz nyelvtudás igazolása nem szükséges a teljes egészében angol nyelvű tanfolyamokhoz.

Ebben az esetben a kérelmezőknek nyelvi bizonyítványt kell benyújtaniuk angol nyelvtudásukról, a minimális előírt szint a közös európai nyelvi referenciakeret (CEFR) B2.

Az olasz nyelv és kultúra tanfolyamok esetében a jelentkezőknek igazolást kell benyújtaniuk olasz nyelvtudásukról. A minimális szükséges szint A2 a közös európai nyelvi referenciakeretben (CEFR).

Alkalmazási utasítások:

A jelentkezések jelenleg zárva vannak.

A pályázóknak ki kell tölteniük és be kell nyújtaniuk a hivatalos honlapon történő regisztrációkor elérhető online jelentkezési űrlapot. A kérelmeket közép -európai idő szerint 14 óráig kell benyújtani, 2019. május 30..

Fontos, hogy olvassa el a 2019/2020 pályázati felhívást, és látogasson el a hivatalos weboldalra, ahol hozzáférhet az online jelentkezési űrlaphoz, és részletes információkat talál az ösztöndíjra való jelentkezésről.

Webhely/linkek:

Az ösztöndíj hivatalos webhelye: https://studyinitaly.esteri.it/en/call-for -eljárás

.
Ez NEM a hivatalos ösztöndíj oldal. Ez csak egy oldalas összegzett felsorolás az ösztöndíjról. Miközben igyekszünk az információkat naprakészen és helyesen tartani, az információk bármikor előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. A teljes és frissített információkért kérjük, mindig nézze meg az ösztöndíj -szolgáltató hivatalos weboldalát.