Friedrich Naumann Alapítvány ösztöndíja nemzetközi hallgatóknak

Friedrich Naumann Alapítvány
Mesterképzés/PhD fokozat

Határidő: október 31. /Április 30. (éves)
Tanulmány: Németország, Svájc
A tanfolyam kezdete 2022. április/október


Rövid leírás:

A Friedrich Naumann Alapítvány ösztöndíja nyitott azoknak a minősített nemzetközi jelölteknek, akik első diplomájukat végzik, akár mesterképzésben, akár PhD-ben egy állami vagy államilag elismert felsőoktatási intézményben, Svájcban vagy az Európai Unión belül.

A Friedrich Naumann Alapítvány a Szabadságért alapítvány a Német Szövetségi Köztársaságban, amely a liberális elvek és a politikai oktatás elkötelezettje. Az alapítvány célja a szabadság és a méltóság elveinek előmozdítása minden ember számára a társadalom minden területén, Németországban és külföldön egyaránt.

Fogadó intézmény (ek):

Német, svájci és más uniós állami vagy államilag elismert egyetemek és műszaki főiskolák

Tanulmányi szint/terület:

nappali tagozatos mesterképzés és PhD fokozat bármely témában, kivéve a következőket: második fokozat; LL. M, MBA; részmunkaidős diplomák; alapképzés a nem európai jelentkezők számára; doktori tanulmányok a fogászatból és az orvostudományból; posztdoktori programok; projektek és külön külföldi tartózkodások.

Ösztöndíjak száma:

Nincs megadva

Célcsoport:

]

Nemzetközi hallgatók minden országból elkötelezettek a német liberális párt politikai elképzelései mellett, és hajlandóak felelősséget vállalni.

Ösztöndíj értéke/zárványok:

Mesterek: Az ösztöndíj havi 861 euró. Ezenkívül járul hozzá az egészségbiztosításhoz. Az Alapítvány nem anyagi támogatást is nyújt projektekhez, rendezvényekhez és kezdeményezésekhez. A minimális finanszírozási időszak 2 félév. Az ösztöndíjakat nem kell visszafizetni. A támogatást eredetileg 1 évre nyújtják. A tanfolyam végéig meghosszabbítás kérhető. A külföldi tanulmányi és kutatási tartózkodások és szakmai gyakorlatok nem finanszírozottak.

Jogosultság:

Az ösztöndíjak a német liberális párt politikai elképzelései iránt elkötelezett és felelősséget vállalni kívánó fiatalokat célozzák meg. Bármilyen tudományterületről vagy tantárgyból származnak, amelyeket államilag elismert alkalmazott tudományi egyetemeken vagy felsőoktatási intézményekben oktatnak Németországban. Azokat, akiknek a Szabadságért Alapítvány ösztöndíjat ítél oda, Németországban a „liberális család” tagjainak tekintik.

Pályázati útmutató:

A következő jelentkezési szakasz 2021. október 1 -jén kezdődik.

A pályázati dokumentumokat német nyelven kell benyújtani, és a kiválasztó interjú német nyelven is megtörténik, még akkor is, ha angol nyelvű tanfolyamra vagy angol nyelvű doktori képzésre pályázik. program. Ezért elengedhetetlen a német nyelv ismerete. A jelentkezés határideje: április 30. és minden év október 31..

Fontos, hogy látogasson el a hivatalos weboldalra (az alábbi linken), ahol részletes információkat talál az ösztöndíjra való jelentkezésről.

Weboldal:

Hivatalos ösztöndíj -webhely: https://www2.daad.de/deutschland/stipendium/datenbank/en /21148-stipendium-database/? Origin = 131 & status = 1 & subjectGrps = & daad = & q = & page = 1 & detail = 10000142#voraussetzungen

.
Ez NEM a hivatalos ösztöndíj oldal. Ez csak egy oldalas összegzett felsorolás az ösztöndíjról. Miközben igyekszünk az információkat naprakészen és helyesen tartani, az információk bármikor előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. A teljes és frissített információkért kérjük, mindig nézze meg az ösztöndíj -szolgáltató hivatalos weboldalát.