A legjobb 10 ösztöndíj Franciaországban külföldi hallgatók számára

Franciaország a nemzetközi hallgatók egyik legnépszerűbb tanulmányi célpontjává vált. A tanulmányi és megélhetési költségek azonban Franciaországban nem mindig megfizethetőek. Bár az állami egyetemeken az éves tandíj alacsony, 200–600 euró, a magán egyetemeken akár 10 000 euró is lehet. A megélhetési költségek évente körülbelül 10 000 euró. Szerencsére számos francia ösztöndíjat kínálnak nemzetközi hallgatóknak

Eiffel -kiválósági ösztöndíjak
Az Eiffel -ösztöndíjprogramot a Külügyminisztérium dolgozta ki Az ügyek eszközként lehetővé teszik a francia felsőoktatási intézmények számára, hogy vonzzák a legjobb külföldi hallgatókat mesterképzésre és PhD -képzésre. A mesterképzésen részt vevő Eiffel-ösztöndíjasok 1,181 euró, a doktori képzésben részt vevő ösztöndíjasok 1400 euró juttatást kapnak. Ezenkívül a program különféle költségeket fedez, beleértve a visszautazást, az egészségbiztosítást és a kulturális tevékenységeket. Az ösztöndíjasok további szállásadásra is jogosultak lehetnek. A program nem fedezi a tandíjat.

École Normale Supérieure Nemzetközi Válogatás
Az ENS minden évben nemzetközi válogatást szervez, amely körülbelül harminc ígéretes nemzetközi hallgatók, akár természettudományok, akár bölcsészettudományok, hogy két vagy három éves tanfolyamot végezzenek az ENS-en. Havonta körülbelül 1000 euró ösztöndíjat kapnak 2-3 évre. Évente mintegy 30 külföldi hallgatót díjaznak.

Ampere Kiválósági Ösztöndíjak az ENS de Lyon -ban
Az ENS de Lyon és partnerei ösztöndíjakat kínálnak kiváló nemzetközi hallgatók számára, hogy beiratkozzanak a pontos tudományok, a művészetek, valamint a humán- és társadalomtudományok mesterképzésébe (kivéve a professzionális tanári mestereket) az Ampere kiválósági ösztöndíjak révén. Az ösztöndíjak havi 1000 eurót fedeznek 12 hónapos időtartamra, és feltételekkel megújíthatók.

Emile Boutmy ösztöndíjak a Sciences Po Egyetemen
Sciences Po létrehozta az Emile Boutmy ösztöndíjat s a Sciences Po alapítója után annak érdekében, hogy vonzza a legjobb nemzetközi hallgatókat az Európai Unión kívülről, akik jelentkeznek és korábban felvételt nyertek a Sciences Po Egyetemre. Az ösztöndíjak különböző formákat ölthetnek, 5 000 és 10 000 euró között, 2 éves posztgraduális tanulmányok esetén vagy 3 000 eurótól 12 300 euróig 3 éves egyetemi tanulmányok esetén.

Université Paris-Saclay Nemzetközi Mesterösztöndíjak
A Paris-Saclay Université szeretné elősegíteni a hozzáférést mester (országosan hitelesített szak) programjaiban nemzetközi hallgatóknak, tagintézményeiben tanítják. Az ösztöndíj évi 10.000 euró, és legfeljebb 1.000 euró jut utazási és vízumköltségekre.

Grenoble Institute of Technology Foundation Ösztöndíjak
A Grenoble Institute of Technology Alapítvány ösztöndíjprogramot támogat nemzetközi hallgatók, akik nemzetközi mesterképzést szeretnének folytatni a Grenoble INP -n. A támogatás összege félévenként 5000 euró.

INSEAD MBA ösztöndíjak
Az INSEAD ösztöndíjak száma korlátozott, és mindegyikért jelentős verseny folyik díj. Ezeket az ösztöndíjakat különböző kritériumok alapján ítélik oda, és két nagy kategóriába sorolhatók: szükségleten alapuló és szükségleten kívüli (érdem, nemzetiség, nem, szakmai háttér, vezetői képességek, korábbi tanulmányok területe stb. Alapján). Az ösztöndíjak értéke 5000 és 25 000 dollár között mozog.

HEC Paris MBA ösztöndíjak
A HEC Paris nagyvonalú ösztöndíjakat kínál különböző országokból és háttérrel rendelkező nemzetközi hallgatóknak. A HEC ösztöndíjak különböző kategóriákba sorolhatók: érdemek, szükségletek vagy specifikus kritériumok alapján. Az ösztöndíj összege 6000 eurótól 24 000 euróig terjed.

Látogassa meg CampusBourses - egy támogatási keresőmotor, amely elengedhetetlen eszköz a franciaországi oktatás finanszírozásához.
  • .
    Ez NEM a hivatalos ösztöndíj oldal. Ez csak egy oldalas összegzett felsorolás az ösztöndíjról. Miközben igyekszünk az információkat naprakészen és helyesen tartani, az információk bármikor előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. A teljes és frissített információkért kérjük, mindig nézze meg az ösztöndíj -szolgáltató hivatalos weboldalát.