10 Ösztöndíj Európában nem EU nemzetközi hallgatóknak

Európán kívüli diákok, EU/EGT -tagállamok kormányai és számos európai egyetem vonzása tandíjmentességet vagy ösztöndíjprogramokat kínálnak nem uniós nemzetközi hallgatók számára

Holland ösztöndíjak nem EU/EGT-s hallgatók számára (Hollandia)
A Holland Ösztöndíj, amelyet a holland Oktatási, Kulturális és Kulturális Minisztérium finanszíroz A tudomány az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli nemzetközi hallgatóknak szól, akik alapképzést vagy mesterképzést szeretnének végezni az egyik holland kutatóegyetemen és hollandiai alkalmazott tudományegyetemen. Az ösztöndíj összege 5000 euró.

Dán kormányzati ösztöndíjak nem EU/EGT-s hallgatók számára (Dánia)
Minden évben számos ösztöndíjat kínálnak a dán oktatási minisztérium magasan képzett és motivált nemzetközi hallgatók finanszírozására az EU/EGT -n kívülről, akik teljes körű felsőoktatási programot szeretnének folytatni a részt vevő dán egyetemeken. Az ösztöndíj teljes vagy részleges tandíjmentességként és/vagy megélhetési költségek fedezésére nyújtható támogatásként adható.

Lásd a dán állami tandíjmentességet és ösztöndíjat a Roskilde Egyetemen és dán állami ösztöndíjat az Aarhaus Egyetemen

Leideni Egyetemi Kiválósági Ösztöndíjak (Hollandia)
A Leideni Egyetemi Kiválósági Ösztöndíjprogram (LExS) nyitott a kiemelkedő, nem EU/ EGT hallgatók, akik a Leideni Egyetemen kínált MA, MSc és LL. M programokat folytatják. Az ösztöndíjak a következők formájában jelentkeznek: 10 000 euró a tandíjból, 15 000 euró a tandíjból, vagy a teljes tandíj mínusz a lakásdíj.

A Maastrichti Egyetem nagy potenciálú ösztöndíjai
A Maastrichti Egyetem (UM) magas szintű potenciális ösztöndíjakat kínál tehetséges hallgatóknak az EGT -n kívülről, hogy részt vegyen a résztvevő UM mesterképzésben vagy posztgraduális képzésben az Egyetemen kínált szakemberek számára, kivéve az Üzleti és Gazdasági Egyetemet. Az ösztöndíjak fedezik a tandíjat, a havi megélhetési költségeket, a biztosítást és a vízumköltségeket.

Radboud Egyetemi Ösztöndíjprogram (Hollandia)
A Radboud-ösztöndíjprogram kiválasztott számú tehetséges leendő, nem EGT-s hallgatót kínál lehetőség ösztöndíjra, hogy teljes angol nyelvű mesterképzési programot folytasson a Radboud University Nijmegenben. Az ösztöndíj egy részleges tandíjmentességből áll, amelynek során a tandíjat az EGT hallgatói szintjére elengedik. Ezenkívül a Radboud -ösztöndíj olyan költségeket is fedez, mint a vízum, tartózkodási engedély, egészségbiztosítás és felelősségbiztosítás.

Lundi Egyetemi Globális Ösztöndíjak nem EU/EGT-s hallgatók számára (Svédország)
A Lundi Egyetemi Globális Ösztöndíjprogram célja felsőoktatási hallgatók, akik az EU/EGT -n (és Svájcon) kívüli országok állampolgárai, és mesterképzést folytatnak az egyetemen. Az ösztöndíjak a tandíj 25%, 50%, 75% vagy 100% -át fedezhetik. A megélhetési költségek nincsenek fedezve.

Chalmers IPOET -ösztöndíjak (Svédország)
Chalmers mintegy 50 IPOET -ösztöndíjat ajánl fel a leendő díj ellenében -fizetés az EU/EGT -n kívüli hallgatóknak, akik az egyetemen kínált mesterképzésen szeretnének részt venni. Az ösztöndíj 75% -os tandíjcsökkentés 4 félévre (2 éves program).

Uppsala Egyetemi Globális Ösztöndíjak (Svédország)
Az Uppsalai Egyetem felajánlja az Uppsalai Egyetem globális ösztöndíjait az elsőéves pályázóknak a külföldön kívülről EU/EGT, akik folytatni kívánják az egyetemen kínált mesterképzési programot. Az ösztöndíj fedezi a tandíjat.

Emile Boutmy ösztöndíjak nemzetközi hallgatóknak (Franciaország)
A Sciences Po létrehozta az Emile Boutmy ösztöndíjakat a Sciences Po alapítója után annak érdekében, hogy vonzzák a legjobb nemzetközi hallgatókat az Európai Unión kívülről, akik először pályáznak, és akiket felvettek az egyetemen kínált egyetemi vagy mesterképzésre. Az ösztöndíjak különböző formákat ölthetnek, 5 000 és 10 000 euró között, 2 éves posztgraduális tanulmányok esetén vagy 3 000 eurótól 12 300 euróig 3 éves egyetemi tanulmányok esetén.

Az Oulu Egyetem nemzetközi ösztöndíjai (Finnország)
Az Oulu Egyetem Nemzetközi Ösztöndíjprogramja ösztöndíjat biztosít akadémiailag tehetséges nemzetközi hallgatóknak, akik az Oulu Egyetemen szereznek alap- vagy mesterképzést. Az ösztöndíjakat tandíjmentesség formájában adják meg, amely a tandíj 50% -át, 75% -át vagy 100% -át fedezi.

​​  • .
    Ez NEM a hivatalos ösztöndíj oldal. Ez csak egy oldalas összegzett felsorolás az ösztöndíjról. Miközben igyekszünk az információkat naprakészen és helyesen tartani, az információk bármikor előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. A teljes és frissített információkért kérjük, mindig nézze meg az ösztöndíj -szolgáltató hivatalos weboldalát.